אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מרדכי מושקט סוכנויות בע"מ ואח' נ' ויסוצקי

מרדכי מושקט סוכנויות בע"מ ואח' נ' ויסוצקי

תאריך פרסום : 11/06/2013 | גרסת הדפסה

רע"א
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
16589-02-13
05/06/2013
בפני השופט:
ורדה פלאוט

- נגד -
התובע:
1. מרדכי מושקט סוכנויות בע"מ
2. מרדכי פנחס מושקט

עו"ד יואב אלשיך
עו"ד רועי ויזמן
הנתבע:
אופירה ויסוצקי
עו"ד מיכאל בך
פסק-דין

1.         לפני בקשת רשות ערעור על החלטות בית משפט השלום בראשון לציון מיום 6.1.13 ומיום 29.11.12 (כב' השופטת ה' סילש).

בהחלטה מיום 29.11.12 התקבלה בקשת המשיבה למתן היתר לפיצול סעדים, ולשונה: " בהעדר התנגדות, כמבוקש".

בהחלטה מיום 6.1.13 נדחתה בקשת המבקשים לביטול ההחלטה מיום 29.11.12, ולשונה: " לאחר עיון בבקשה ובתגובה איני מוצאת להורות על ביטול החלטתי לעניין מתן היתר לפיצול סעדים".

2.         ההליכים בבית משפט קמא

ביום 27.5.12, הגישה המשיבה נגד המבקשים תביעה חוזית וכספית. בבד בבד עם הגשת התביעה, הגישה המשיבה בקשה לפיצול סעדים.

            המשיבה הציגה אישור מסירת הבקשה לפיצול סעדים לידי המבקשים. המבקשים אינם חולקים שקיבלו את הבקשה, אך לטענתם לא צורפה לבקשה הודעה ערוכה לפי טופס 25 ל תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, כמצוות תקנה 241(ב) לתקנות, ועל כן לא הגיבו לבקשה.

            ביום 29.11.12 הגישה המשיבה בקשה למתן החלטה בבקשה בכתב לפיצול סעדים. כאמור, הבקשה לפיצול סעדים התקבלה בו ביום " בהעדר התנגדות".

            ביום 16.12.12 הגישו המבקשים בקשה לביטול ההחלטה מחובת הצד. בבקשתם טענו כי הבקשה לא היתה ערוכה בהתאם לתקנות ולא צורף לה טופס 25 בהתאם לתקנה 241(ב) לתקנות המקנה סמכות לבית המשפט לדון בבקשה וקוצב את זמן תגובת המבקשים לבקשה. המבקשים טענו עוד כי יממה לפני בקשת המשיבה למתן החלטה התקיים דיון במעמד הצדדים לפני בית משפט קמא, והמשיבה לא העלתה את עניין הבקשה לפיצול סעדים, אף לא ברמז. לפיכך, נטען בבקשה, כי יש לבטל את החלטת בימ"ש קמא מיום 29.11.12 מחובת הצדק: המשיבה הטעתה את בית המשפט כאילו בוצעה מסירה כדין של הבקשה לידי המבקשים ולא כך היא, המשיבה נהגה בחוסר תום לב משהגישה בקשה למתן החלטה בהעדר יממה לאחר הדיון שהתקיים בין הצדדים, בית משפט קמא לא קנה סמכות לדון בבקשה לפיצול סעדים.

            הבקשה הועברה לתגובת המשיבה, אשר ביקשה לדחותה. לטענתה, המבקשים אינם חולקים כי קיבלו את הבקשה לידיהם, והם פשוט התעלמו ממנה. העובדה כי לא צורף לבקשה טופס 25 לתקנות אינו פוטר את המבקשים מהגשת תגובה. לתמיכה בטענה הפנתה המשיבה לרע"א 199/09 סרי נ' בנק הפועלים בע"מ (5.2.09)). עוד נטען כי המבקשים מושתקים מלהעלות את הטענה בדבר אי צירוף טופס 25, לאחר שהם הגישו תגובתם על בקשה אחרת שהגישה המשיבה וגם אליה לא צורף טופס 25.

            ביום 6.1.13 ניתנה ההחלטה השניה נושא הבקשה שלפני, ובה כאמור נדחתה בקשת המבקשים לביטול ההחלטה מיום 29.11.12.

3.         בבקשה שלפני חזרו הצדדים על טענותיהם לפני בית משפט קמא.

4.         דיון והכרעה

            לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה ובתגובות לה, אני סבורה שיש ממש בבקשה ולפיכך ניתנת רשות ערעור והבקשה תידון כערעור.

            דין הערעור להתקבל.

            אשר להחלטה מיום 6.1.13 - בהחלטה זו נדחתה בקשת המבקשים, לאחר קבלת תגובת המשיבה, ומבלי שניתנה למבקשים זכות להשיב עליה. תגובת המשיבה ניתנה ביום 3.1.13 וההחלטה ניתנה כשלושה ימים לאחר מכן, כאשר תקנה 241(ג1) מקנה למבקש זכות תשובה בתוך 10 ימים. לפיכך, החלטה זו ניתנה מבלי למצות את המסלול הדיוני הקבוע בתקנה 241(ג1) לתקנות ודינה להתבטל ולו מסיבה זו. לעניין זה ראו רע"א 8312/12 שפרן נ' אלון החזקות בריבוע הכחול - ישראל בע"מ (6.1.13) וההלכות שהובאו שם.

            אך גם לגוף הדברים סבורני כי שגה בימ"ש קמא בדחותו את הבקשה לביטול החלטתו מיום 29.11.12.

            בהחלטה למתן היתר לפיצול סעדים יש כדי לפגוע באינטרס של המשיב לנוכח החשש מהתדיינות כפולה. לפיכך, על מגיש הבקשה להצביע על אינטרס לגיטימי שלו לפיצול ההליך, וזכותו של המשיב להגיב על הבקשה.

            בנסיבות המקרה שלפני, אין מחלוקת כי הבקשה הוגשה ביחד עם כתב התביעה ונמסרה לידי המבקשים. יחד עם זאת, וגם על כך אין מחלוקת, הבקשה הוגשה מבלי שצורף לה טופס 25 כדרישת התקנות ועל כן נפל בה פגם.

            ייתכן, ומבלי לקבוע מסמרות, כי לו היה עומד פגם פרוצדורלי זה לבדו, ולאחר שהציגה המשיבה אישור מסירת הבקשה לפיצול סעדים לידי מבקשים, לא היה מקום לקבל את טענת המבקשים כי ההחלטה מיום 29.11.12 ניתנה בהעדר, וכי יש לבטלה מחובת הצדק, אלא היה נקבע כי בנסיבות הקיימות יש לבימ"ש קמא שיקול דעת האם לבטל את החלטתו אם לאו לאור טענות הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ